Kotleta s hermelínem

Ingredience

cca 1 kg vepřové kotlety bez kosti (na 5-6 porcí), 1 hermelín, 150 g tenkých plátků anglické slaniny, plnotučná hořčice, sůl, mletý pepř, olej, hladká mouka, 2 cibule

Postup

Z hermelínu nakrájíme tolik hranolků, kolik budeme mít porcí. Každý hranolek sýra zarolujeme do jednoho nebo dvou plátků slaniny.

Z masa nakrájíme silnější plátky (2,5-3 cm) a do každého vyřízneme po delší straně hlubokou kapsu. Zevnitř ji vytřeme hořčicí, vložíme sýr se slaninou a kovovou jehlou sepneme.

Uzavřenou masovou kapsu zvenku z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

V pánvi nebo kastrolu zahřejeme trošku oleje a maso na něm z obou stran opečeme dočervena. Zasypeme cibulí posekanou nadrobno, podlejeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa.

Až je maso téměř měkké, vmícháme do šťávy lžíci hořčice a dodusíme.

Podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.

Přidáno: 1.5.2017