Kotlety na hrášku

Ingredience

5-6 plátků vepřové kotlety, 2-3 lžíce oleje, trochu hladké mouky, sůl, mletý pepř, mletá sladká paprika, 1 cibule, 2 větší hrsti mraženého hrášku, 1 hrst mražené zeleniny pod svíčkovou

Postup

Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

V kastrolu rozpálíme olej a maso z obou stran prudce opečeme.

Pak poprášíme paprikou, plátky otočíme paprikou dolů a podlijeme trochou horké vody.

Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pod pokličkou dusíme doměkka.

Až je maso téměř měkké, přidáme do kastrolu hrášek, kořenovou zeleninu a dodusíme do úplného změknutí masa.

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidáno: 21.5.2016