Kotlety na šlehačce

Ingredience

4-6 plátků vepřové kotlety, 800 g brambor, 250 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř
marináda: 1 malá sklenička leča, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 100 ml oleje, chilli podle chuti

Postup

Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.

Suroviny na marinádu dobře promícháme a maso do ní naložíme na několik hodin.

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Pekáč vytřeme olejem a rozprostřeme do něho polovinu brambor.

Na brambory položíme plátky masa a zalijeme marinádou.

Přikryjeme druhou polovinou brambor a zalijeme smetanou.

Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Po hodině pečení pokličku sundáme a dopečeme ještě půl hodiny.

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Kotlety na šlehačce
Kotlety na šlehačce
Kotlety na šlehačce
Kotlety na šlehačce
Kotlety na šlehačce

podle časopisu Blesk - Vaše recepty

Přidáno: 12.2.2011