Kotlety v leču

Ingredience

8 plátků vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, mletá paprika, hladká mouka, 1 sklenice zeleninového leča (520 g), olej, 1 velká cibule, 3-4 stroužky česneku

Postup

Maso lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, opaprikujeme a obalíme v hladké mouce. Oklepeme a vkládáme do kastrolu nebo hlubší pánve na rozpálený olej. Z obou stran prudce opečeme a vyjmeme na talíř.
Do výpeku v pánvi nasypeme nahrubo posekanou cibuli, na plátky pokrájený česnek a osmahneme. Přidáme 1-2 lžíce mouky a usmažíme řídkou světlou jíšku. Přilijeme obsah sklenice, promícháme, přivedeme k varu, podle potřeby podlijeme vodou, vložíme do omáčky kotlety a pod pokličkou dusíme doměkka.
Podáváme s rýží, těstovinami, knedlíkem, ... co kdo rád.

Kotlety v leču

Přidáno: 21.2.2010