Krabí závitky

Ingredience

plátky masa podle počtu strávníků (vepřová kotleta nebo kuřecí prsa), dvojnásobný počet krabích tyčinek, 1 cibule, 2-3 sterilované okurky, 2 vejce uvařená natvrdo, plnotučná hořčice, sůl, mletý bílý pepř, olej, hladká mouka

Postup

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Používáme-li kuřecí prsa, rozkrojíme je napřed naplocho na dva řízky. Z jedné strany potřeme hořčicí a zabalíme do něj dvě krabí tyčinky. Závitek spíchneme kovovou jehlou nebo párátkem a každý obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji závitky ze všech stran prudce krátce osmahneme a přemístíme do tlakového hrnce. Ve výpeku osmažíme pokrájenou cibuli a vysypeme do hrnce na závitky. Podlijeme je horkou vodou, trochu osolíme, hrnec zavřeme a dusíme do změknutí, asi půl hodiny. Měkké maso vyndáme a omáčku v hrnci zahustíme lžící mouky rozmíchanou ve vodě. Povaříme, vmícháme lžíci hořčice, nadrobno pokrájené okurky a vejce a podle potřeby dochutíme solí či pepřem.
Podáváme s rýží.

Krabí závitky
Krabí závitky
Krabí závitky

Přidáno: 5.4.2009