Krkovička s medvědím česnekem

Ingredience

4 silnější plátky vepřové krkovice, 4 velké cibule, větší hrst sušeného medvědího česneku, sůl, plnotučná hořčice, hladká mouka, olej

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Rozprostřeme ji do pekáčku a posypeme medvědím česnekem.

Maso lehce naklepeme, osolíme a z jedné strany potřeme hořčicí. Z obou stran obalíme v hladké mouce a prudce opečeme na oleji.

Opečené maso uložíme do pekáčku na cibuli, podlijeme troškou vody, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Až je maso měkké (asi po 45 minutách), odkryjeme a necháme chvíli v troubě zčervenat.

Podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami a dušeným hráškem.

Krkovička s medvědím česnekem
Krkovička s medvědím česnekem
Krkovička s medvědím česnekem
Krkovička s medvědím česnekem

Přidáno: 3.10.2015