Krkovička z trouby

Ingredience

4-5 plátků vepřové krkovice, sůl, 6-7 stroužků česneku, 2 cibule
marináda: 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 6 lžic ostrého kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička mleté papriky, 0,5 lžičky mletého pepře, 50 ml vody

Postup

Maso naklepeme, z obou stran osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Naskládáme do pekáče a posypeme nadrobno pokrájenou cibulí.

Suroviny na marinádu dobře promícháme a rovnoměrně ji nalijeme na maso.

Přikryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme doměkka (190°C, 60 minut).

Podáváme se šťouchanými bramborami a salátem z čerstvé zeleniny.

Krkovička z trouby
Krkovička z trouby
Krkovička z trouby
Krkovička z trouby

podle magazínu Albert

Přidáno: 15.5.2011