Kýta na hořčici

Ingredience

750 g vepřové kýty, 2 cibule, sůl, majoránka, mletý pepř, mletá sladká paprika, 2-3 lžíce hořčice, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla nebo oleje

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nadrobno.

V kastrolu zahřejeme sádlo, přidáme cibuli a za častého míchání osmažíme do změknutí.

Přisypeme maso a opečeme ze všech stran do zezlátnutí. Během opékání okořeníme pepřem a majoránkou.

Až je maso zlatavé, přidáme papriku, hořčici, mouku a za stálého míchání ještě 2-3 minuty opékáme.

Pak podlijeme horkou vodou, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami.

Kýta na hořčici
Kýta na hořčici

Přidáno: 21.12.2014