Kýta pod zeleninou

Ingredience

750 g vepřové kýty, 3-4 sladkokyselé okurky, 1 velká cibule, sterilovaná červená kapie (nudličky), sůl, mletý pepř, hořčice, kousek másla

Postup

Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Naskládáme do pekáče vymazaného máslem.

Okurky, papriku a cibuli pokrájíme na kousky.

Maso v pekáči potřeme hořčicí, nasypeme na ně okurky, papriku a cibuli.

Pekáč přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme asi 40 minut. Pak odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí cibule.

Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Kýta pod zeleninou
Kýta pod zeleninou
Kýta pod zeleninou
Kýta pod zeleninou

Přidáno: 29.8.2010