Maso na cibuli

Ingredience

500 g masa (vepřové, krůtí, kuřecí), 5-6 větších cibulí, 4 papriky, 5-6 rajčat, sůl, mletý pepř, česnek, oblíbené koření (použila jsem gyros)

Postup

Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s rozmačkaným česnekem a kořením. Cibuli pokrájíme nahrubo, papriky na nudličky, rajčata na kolečka.
Na suché dno hrnce (žádný tuk!) dáme vrstvu cibule, asi 1,5 cm na výšku. Na cibuli rozložíme maso, osolíme, pokryjeme paprikou, poslední vrstva jsou rajčata. Lehce osolíme (není nutné), opepříme a přikryjeme pokličkou. Nepodlévat! Postavíme na plotýnku, zapneme na slabo (el. sporák č.3) a až se začne z hrnce ozývat bublání přepneme na nejnižší stupeň. 45 minut neodkrýváme. Pak sundáme pokličku, je-li v hrnci ještě dost puštěné tekutiny, zesílíme plamen a bez pokličky necháme vydusit. Až se začne cibule přichytávat ke dnu hrnce, je hotovo.
Podáváme s bramborami, těstovinami nebo s chlebem.

Maso na cibuli
Maso na cibuli
Maso na cibuli
Maso na cibuli
Maso na cibuli
Maso na cibuli

zroj: Věra

Přidáno: 7.10.2008