Moravský vrabec se špenátem

Ingredience

750-800 g vepřového plecka, 2 cibule, 5 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml světlého piva, 2 lžíce sádla

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Promícháme se solí, pepřem, kmínem, pokrájenou cibulí a rozmačkaným česnekem. Necháme přes noc v ledničce.

V pekáčku nebo kastrolu zahřejem sádlo a maso na něm ze všech stran opečeme do zatáhnutí. Zaprášíme moukou, dobře promícháme a ještě 2-3 minuty opékáme.

Podlijeme pivem, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Po 50-60 minutách pokličku sejmeme a za občasného promíchání pečeme dalších 40-50 minut do změknutí a zhnědnutí masa. Podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.

Podáváme s dušeným špenátem a bramborovými knedlíky přelité vypečenou šťávou.

Moravský vrabec se špenátem
Moravský vrabec se špenátem

Přidáno: 19.10.2013