Pečená krkovička

Ingredience

vepřová krkovička vcelku, sůl, kmín, česnek, cibule, rozmarýn, tymián, mletý pepř, olej

Postup

Pekáč vymažeme olejem, maso též potřeme ze všech stran olejem (vyválím v pekáči), ze všech stran osolíme a libovolně okořeníme, případně napřed potřeme rozmačkaným česnekem. Do pekáče přidáme rozkrájenou cibuli, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme doměkka (asi hodinu a půl, záleží na velikosti kusu masa). Během pečení občas zkontrolujeme, zda není třeba podlít, případně maso přelijeme výpekem, v půlce pečení můžeme obrátit. Podáváme s dušeným zelím a knedlíkem, s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo jen s chlebem, hořčicí a cibulí.

Pečená krkovička
Pečená krkovička
Pečená krkovička

Přidáno: 27.4.2008