Pečený bůček na kmíně

Ingredience

1 kg bůčku, sůl, kmín, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku

Postup

Kůži omytého a osušeného bůčku nařežeme do mřížky. Ze všech stran ho osolíme a okmínujeme.

Uložíme do pekáče nařezanou kůží dolů, kolem rozmístíme na klínky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.

Podlijeme troškou vody, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Po půl hodině bůček otočíme kůží nahoru, je-li třeba, podlijeme horkou vodou a dál pečeme přikryté.

Až je maso měkké, odkryjeme, zesílíme troubu na 220°C a necháme ze všech stran zezlátnout.

Podáváme teplý nebo studený, s chlebem, kyselými okurkami, případně s hořčicí.

Přidáno: 13.4.2016