Pečené vepřokousky

Ingredience

1 kg vepřové kýty, 2 lžíce sádla, 2 cibule, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá sladká paprika, 1 lžíce hladké mouky, 7 stroužků česneku

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky.

V kastrolu nebo pekáči zahřejeme sádlo a orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli dozlatova.

Přisypeme maso, opepříme, okmínujeme a za častého míchání opékáme do zhnědnutí.

Zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme.

Přidáme mletou papriku (cca 1 lžičku), rozmačkaný česnek, osolíme, promícháme a podlijeme horkou vodou.

Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi půl hodiny, pak sundáme pokličku a dopečeme do změknutí.

Podáváme s těstovinami nebo rýží a kyselým okurkem.

Pečené vepřokousky
Pečené vepřokousky

Přidáno: 7.11.2011