Pekáč plný masa

Ingredience

4 větší plátky bůčku, 6 kuřecích paliček, 3 uzená žebra, 4 větší cibule, 2-3 paličky česneku, sůl, bobkový list, nové koření, čerstvý rozmarýn

Postup

Uzená žebra uvaříme v osolené vodě doměkka.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a rozprostřeme do pekáče.

Kuřecí paličky a bůček osolíme, a opepříme.

Na cibuli naskládáme všechno maso. Přidáme k němu paličky česneku se skrojenými vršky, koření a kousky čerstvého rozmarýnu.

Trošku podlijeme vývarem z uzeného, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Po půl hodině odkryjeme a dopečeme do změknutí a zezlátnutí.

Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší a kyselými okurkami.

Přidáno: 26.11.2016