Pekáč plný masa
Ingredience
4 větší plátky bůčku, 6 kuřecích paliček, 3 uzená žebra, 4 větší cibule, 2-3 paličky česneku, sůl, bobkový list, nové koření, čerstvý rozmarýn
Postup
Uzená žebra uvaříme v osolené vodě doměkka.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a rozprostřeme do pekáče.
Kuřecí paličky a bůček osolíme, a opepříme.
Na cibuli naskládáme všechno maso. Přidáme k němu paličky česneku se skrojenými vršky, koření a kousky čerstvého rozmarýnu.
Trošku podlijeme vývarem z uzeného, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po půl hodině odkryjeme a dopečeme do změknutí a zezlátnutí.
Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší a kyselými okurkami.
Přidáno: 26.11.2016