Plecko po maďarsku

Ingredience

800 g vepřové plece, 2 velké cibule, 3 lžíce oleje (nebo sádla), 1 velká červená kapie, 1-2 malé feferonky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 2 lžičky mleté sladké papriky

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Papriku zbavíme žeber a semínek a pokrájíme na nudličky.

V kastrolu nebo hlubší pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme maso, opepříme a za častého míchání opečeme dozlatova. Pokud pustí šťávu, necháme ji vydusit na tuk a pak ještě maso chvíli opečeme.

K opečenému masu vmícháme mletou papriku a společně osmaheme asi půl minuty. Pak zalijeme vodou (asi do poloviny výšky masa), osolíme, okmínujeme a přidáme syrovou papriku a feferonky. Pod pokličkou dusíme doměkka (1-1,5 hodiny). Podle potřeby můžeme podlít horkou vodou.

Podáváme s brambrovou kaší.

Plecko po maďarsku
Plecko po maďarsku
Plecko po maďarsku

Přidáno: 13.4.2014