Schovaná panenka

Ingredience

1 vepřová panenka vcelku (cca 4 porce), pokud je strávníků více doporučuji dvě), listové těsto, čerstvý listový špenát, 5-6 stroužků česneku, sůl, drcený pepř, slunečnicový olej, 1 vejce na potření

Postup

Na talíř nalijeme trošku oleje, nameleme do něho trochu pepře, promícháme a v této lázni vykoupeme panenku ze všech stran. Uložíme přes noc do ledničky.

Panenku ovážeme potravinářským provázkem, aby zachovala tvar.

Na velké pánvi zahřejeme trochu oleje a panenku ze všech stran prudce opékáme asi 10 minut. Vyjmeme z pánve a počkáme, až trochu vychladne. Pak rozstříháme a odstraníme provázek.

Oloupané stroužky česneku prolisujeme a důkladně promícháme se lžičkou soli.

Listové těsto rozválíme na vhodný rozměr a poklademe listy špenátu.

Maso ze všech stran potřeme směsí česneku se solí, položíme na špenát a zabalíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Ze zbytku těsta můžeme vykrájet libovolné ozdoby a přilepit na závin.

Uložíme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po 10 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme do zezlátnutí, přibližně dalších 10-15 minut.

Podáváme s bramborami a dušenou zeleninou.

Schovaná panenka
Schovaná panenka
Schovaná panenka
Schovaná panenka
Schovaná panenka
Schovaná panenka
Schovaná panenka
Schovaná panenka

Přidáno: 3.8.2012