Tymiánové řízky z trouby

Ingredience

4 plátky vepřové kotlety, 7 lžic strouhanky, 40 g strouhaného parmazánu, hrst čerstvého tymiánu pokrájeného nadrobno, sůl, hladká mouka, 1-2 vejce, olej

Postup

Strouhanku smícháme se sýrem a bylinkami.

Plátky masa zlehka naklepeme a z obou stran osolíme.

Obalíme je nejdříve v mouce, pak protáhneme rozšlehaným vejcem a nakonec obalíme v ochucené strouhance.

Papír na pečení položíme na plech, lehce potřeme olejem a naskládáme řízky. Každý zakápneme malou lžičkou oleje, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách odkryjeme, řízky otočíme a dopečeme dozlatova (10-15 minut).

Podáváme s libovolně upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Tymiánové řízky z trouby
Tymiánové řízky z trouby
Tymiánové řízky z trouby

Přidáno: 24.8.2014