Vepřová kýta s Mochovankou

Ingredience

750 g vepřové kýty, 1 sáček Mochovanky (mražená zeleninová směs), 250 ml smetany na vaření, 150 g zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 2 lžíce hořčice, 1-2 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky

Postup

Omyté a osušené maso pokrájíme na kousky.

Na troše oleje zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přisypeme maso a za častého míchání opečeme dohněda.

Vmícháme hořčici, opepříme, osolíme a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.

K poloměkkému masu přisypeme Mochovanku a dodusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme.

Ve smetaně na vaření rozkvedláme mouku a přilijeme k masu. Promícháme a povaříme 10-15 minut. Těsně před koncem vaření vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dosolíme.

Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Vepřová kýta s Mochovankou

Přidáno: 4.6.2011