Vepřová panenka Wellington
Ingredience
600 g vepřové panenky, 400 g žampionů, 1 šalotka, 1 lžíce másla, 2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžička sušené petrželky, 0,5 lžičky sušené šalvěje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 150 g tenkých plátků slaniny, 300 g listového těsta, 1 vejce na potření
Postup
Šalotku i žampiony pokrájíme nadrobno.
V hlubší pánvi rozpálíme máslo, přisypeme šalotku, žampiony, bylinky, osolíme a opepříme. Za občasného míchání dusíme, než se vypaří všechna tekutina, kterou pustily žampiony.
Panenku opečeme na rozpáleném oleji prudce ze všech stran do zatáhnutí.
Pak ji ze všech stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Na potravinářskou fólii naskládáme plátky slaniny a na ně rozprostřeme vychadlé žampiony. Na ně položíme panenku a pevně svineme pomocí fólie. I s fólií uložíme na 20 minut do ledničky.
Těsto rozválíme na tenko a pevně do něho zabalíme panenku, ze které jsme odstranili fólii. Pevně uzavřeme, kraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, aby se slepilo. Nakonec vejcem potřeme celý váleček.
Zabalené maso položíme na plech a ten vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 30 minut.
zdroj: www.albert.cz
Přidáno: 12.1.2020