Vepřová pečeně

Ingredience

1 kg vepřové pečeně, sůl, směs koření Barbecue (nebo jiné oblíbené), olej

Postup

Omyté a osušené maso potřeme olejem, osolíme a svážeme kuchyňským provázkem, aby drželo tvar.

Pak do masa vmasírujeme ze všech stran koření a necháme aspoň hodinu (lépe více) v chladu odpočinout.

Maso uložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a přikryté pečeme při 220°C do změknutí. Podle potřeby podléváme horkou vodou, asi po hodině maso otočíme.

Až je maso měkké, odkryjeme ho a dopečeme do zčervenání.

Upečené necháme trochu vychladnout, pak odstraníme provázek a maso nakrájíme na plátky.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, nebo s chlebem, hořčicí a kyselými okurkami.

Přidáno: 24.4.2016