Vepřová pečeně
Ingredience
1 kg vepřové pečeně, sůl, směs koření Barbecue (nebo jiné oblíbené), olej
Postup
Omyté a osušené maso potřeme olejem, osolíme a svážeme kuchyňským provázkem, aby drželo tvar.
Pak do masa vmasírujeme ze všech stran koření a necháme aspoň hodinu (lépe více) v chladu odpočinout.
Maso uložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a přikryté pečeme při 220°C do změknutí. Podle potřeby podléváme horkou vodou, asi po hodině maso otočíme.
Až je maso měkké, odkryjeme ho a dopečeme do zčervenání.
Upečené necháme trochu vychladnout, pak odstraníme provázek a maso nakrájíme na plátky.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, nebo s chlebem, hořčicí a kyselými okurkami.
Přidáno: 24.4.2016