Vepřová pečeně z nového hrnce

Ingredience

800 g vepřové pečeně, 1 velká cibule, sůl, koření Vepřová krkrovička s česnekem (nebo jiné), olej

Postup

Maso na povrchu rozkrájíme na "mřížku" asi do hloubky 1 cm. Hrnec vytřeme olejem. Maso otřeme ze všech stran o naolejované dno, vyjmeme, a z každé strany osolíme a okořeníme.
Hrnec postavíme na plotnu a zahřejeme. Vložíme maso rozkrájenou stranou dolů a odsuneme bokem. Ve zbývající části hrnce za občasného míchání opečeme cibuli. Maso mezitím otočíme aby se opeklo i z druhé strany. Až je ze všech stran opečené a cibule osmahnutá dozlatova, navršíme ji na maso, malinko podlijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a ztlumíme plamen. Po třičtvrtě hodině plotýnku vypneme a pečeni na ní necháme "dojít".
Po částečném vychladnutí rozkrájíme na plátky. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem, nebo s chlebem, hořčicí a sterilovanými okurkami.

Vepřová pečeně z nového hrnce
Vepřová pečeně z nového hrnce
Vepřová pečeně z nového hrnce

Přidáno: 4.11.2009