Vepřová plec pečená s bramborami

Ingredience

1 kg vepřové plece, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, kmín, sádlo, brambory, mrkev, 300 ml světlého piva, 2 lžíce hořčice

Postup

Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a kuchyňským provázkem svážeme, aby drželo tvar.

Na rozpáleném sádle maso ze všech stran opečeme, současně trochu opečeme i cibuli nakrájenou na klínky, celé stroužky česneku a kmín.

Pivo rozmícháme s hořčicí a tímto podlijeme opečené maso.

Přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a pečeme 2 hodiny.

Pak maso obrátíme, přidáme do pekáče oloupané brambory a na kousky nakrájenou mrkev. Přikryté pečeme další hodinu, občas maso přelijeme šťávou z pekáče.

Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200°C a odkryjeme asi na 15 minut.

Hotové necháme 15-20 minut odpočinout, až potom krájíme na plátky.

zdroj: www.toprecepty.cz

Přidáno: 3.9.2016