Vepřové plátky s paprikou

Ingredience

6 plátků vepřového masa (kotleta, kýta), 2-3 velké cibule, 4 červené papriky, 200 ml rajčatového pyré, 2 lžíce oleje, sůl, koření Čubrica

Postup

Maso zlehka naklepeme, osolíme a z obou stran posypeme kořením (se solí opatrně, je obsažena i ve směsi koření).

Na rozpáleném oleji maso z obou stran prudce opečeme.

Vyndáme z pánve, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a za stálého míchání osmažíme dozlatova.

K osmahnuté cibuli přidáme maso, tršku podlijeme vodou, přisypeme na drobné kousky pokrájené papriky a pod pokličkou dusíme doměkka.

K téměř měkkému masu přidáme rajčatové pyré, promícháme a dodusíme.

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Vepřové plátky s paprikou

Přidáno: 23.9.2012