Vepřové kostky Radegast

Ingredience

600 g vepřového masa (plecko, krkovička), 200 ml piva, 2 cibule, 2 lžíce kostiček tvrdého chleba, bujón, drcený kmín, sůl, mletý pepř, bobkový list, tuk

Postup

Z masa nakrájíme špalíčky nebo kostky. Osolíme, opepříme, promícháme s olejem, posypeme kmínem a necháme v chladu hodinu odležet. Na troše tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce je ze všech stran opečeme. Podlijeme je asi 100 ml vody, ve které jsme rozpustili půl kostky bujónu, 100 ml piva, přidáme bobkový list a pod pokličkou vše dusíme do změknutí. Měkké maso zalijeme zbývajícím pivem, ve kterém jsme rozmočili trvdý chléb. Vše vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami, těstovinami či rýží.

Vepřové kostky Radegast

Přidáno: 29.7.2007