Vepřové kostky se zeleninou

Ingredience

750 g vepřové kýty, 5-6 malých cibulek, kousek celeru, 2 mrkve, po snítce čerstvého oregana, rozmarýnu a tymiánu, 400 g brambor, olivový olej, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.

Na pánvi nebo ve větším kastrolu rozpálíme trochu oleje a maso na něm ze všech stran důkladně opečeme dohněda.

Zaprášíme moukou a ještě chvíli opékáme.

Přidáme rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou horké vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

Cibulky oloupeme a necháme vcelku, celer a mrkev očistíme a pokrájíme na kousky. Společně povaříme asi 10 minut v lehce osolené vodě.

Brambory oloupeme a pokrájíme na půlkolečka.

Zhruba po hodině dušení masa k němu přidáme uvařené cibulky s celerem a mrkví i s vodou ve které se vařily.

Přidáme i brambory a posekané bylinky a všechno společně dusíme do úplného změknutí masa i brambor (cca 30-40 minut).

Podáváme s chlebem.

Vepřové kostky se zeleninou

Přidáno: 24.10.2010