Vepřové kostky v leču

Ingredience

600 g vepřové kýty, 2 cibule, 1 menší cuketa (není nutná), 1 sklenice zeleninového leča (330 g), olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli posekáme nadrobno a osmahneme na oleji. K osmažené cibuli přidáme maso a prudce ze všech stran opečeme. Pak osolíme, okmínujeme a opepříme. Promícháme, trochu podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Zatím oloupeme cuketu a nakrájíme na kostičky. Až je maso téměř měkké, přidáme k němu cuketu, promícháme a dodusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme během dušení trochou vody. K měkkému masu přidáme lečo, promícháme a necháme chvíli přejít varem. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Vepřové kostky v leču

Přidáno: 26.7.2008