Vepřové maso v zelenině

Ingredience

600 g vepřového masa (plecko, kýta), 2 cibule, 3 papriky, 4 rajčata, 2 mrkve, hrst hrášku, sůl, pepř, provensálské koření, olej

Postup

Maso nakrájíme na kostky, smícháme se 3 lžícemi oleje a necháme v chladu odležet aspoň hodinu (lépe přes noc). Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky, papriky na nudličky, mrkev na kolečka. Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a restujeme. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžičky provensálského koření a mícháme dál. Až je maso skoro měkké, přidáme všechnu zeleninu, podlijeme trochu vodou a dodusíme do změknutí masa i zeleniny. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Vepřové maso v zelenině

Přidáno: 16.8.2007