Vepřový perkelt

Ingredience

500 g vepřového masa (kýta nebo plecko), 100 g anglické slaniny, 1 velká cibule, 2 papriky, 2 rajčata, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, špetka mleté pálivé papriky, 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky, olej nebo sádlo, několik stroužků česneku (není nutné)

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu na drobné kostičky.
Na rozpálený tuk nasypeme slaninu s cibulí a společně osmahneme. Až cibule zesklovatí a slanina se částečně rozškvaří, vmícháme mletou papriku, přisypeme maso a za stálého míchání opečeme do zatažení. Pak podlijeme trochou vody, osolíme, okořeníme pálivou paprikou a pod pokličkou dusíme.
Zatím nakrájíme omyté papriky na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kousky.
Po dvaceti minutách dušení masa přidáme papriky, za dalších asi 15 minut rajčata a dodusíme doměkka. Nakonec vmícháme protlak, necháme přejít varem a odstavíme. Do hotového můžeme vmíchat rozmačkaný česnek podle chuti.
Podáváme s rýží.

Vepřový perkelt

Přidáno: 26.7.2009