Vepřový plátek s patizonovými hranolky

Ingredience

2 plátky vepřové krkovice, olej, koření gyros, sůl, 1 středně velký patizon, kari, hladká mouka

Postup

Plátky masa z obou stran osolíme a posypeme kořením na gyros. Koření na maso přitlačíme a ve vhodné nádobě maso zalijeme olejem. Necháme do druhého dne marinovat.

Patizon oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na hranolky. Poprášíme je kořením kari a promícháme. Potom lehce poprášíme moukou a znovu promícháme.

Takto připravené hranolky nasypeme na pánev s rozpáleným olejem a za občasného míchání je usmažíme.

Na vedlejší plotýnce zatím na jiné pánvi opečeme na rozpáleném oleji plátky masa.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Přidáno: 14.8.2017