Zabijačkový guláš

Ingredience

1 lžíce sádla, 50 g slaniny, 3 cibule, 400 g vepřového masa (plecko nebo kýta), 400 g vepřových jater, 4 stroužky česneku, sladká i pálivá mletá paprika, trocha majoránky, sůl, pepř, střída ze dvou krajíců chleba

Postup

Na rozehřátém sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle se slaninou. Omyté maso nakrájené na kostky ze všech stran zprudka opečeme v cibulovém základu. Směs okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. V polovině dušení přidáme omytá játra nakrájená na kostky, zahustíme rozdrobeným chlebem, podle potřeby znovu podlijeme a zvolna povaříme doměkka. Guláš občas promícháme a podle potřeby znovu podlijeme trochou vody nebo vývaru. Nakonec guláš osolíme, okořeníme majoránkou a dochutíme podle vlastní chuti. Podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem, s pečivem, rýží, nebo těstovinami.

Zabijačkový guláš

Přidáno: 4.8.2007