Zapečené řízky s hořčicí

Ingredience

500 g vepřových řízků (z kotlety nebo kýty), 700 g brambor, 200 ml zakysané smetany, 200 ml mléka, 1-2 lžíce pikantní hořčice, sůl, mletý pepř, 4-5 malých cibulek, 2-3 lžíce oleje, trochu hladké mouky

Postup

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

Cibulky oloupeme a pokrájíme na osminky.

Smetanu, mléko a hořčici dobře rozmícháme.

Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a osušíme.

V kastrolu nebo zapékací míse rozpálíme olej a maso na něm z obou stran prudce opečeme do zezlátnutí. Vyjmeme na talíř.

Do masového výpeku nasypeme cibuli a krátce osmažíme.

Na cibuli naskládáme maso, přikryjeme bramborami a zalijeme smetanou s mlékem a hořčicí.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme doměkka (cca 50 minut). Ke konci sundáme pokličku a dopečeme do zezlátnutí povrchu.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Zapečené řízky s hořčicí
Zapečené řízky s hořčicí
Zapečené řízky s hořčicí
Zapečené řízky s hořčicí
Zapečené řízky s hořčicí
Zapečené řízky s hořčicí
Zapečené řízky s hořčicí

Přidáno: 27.11.2010