Draculova játra

Ingredience

1 kg kuřecích jater, 3-4 cibule, 100 g slaniny, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 3-4 lžičky kořenící směsi Draculova smrt, sůl, 1 malá plechovka rajčatového protlaku (140 g), 2 lžíce hladké mouky, drůbeží vývar, 3 lžíce oleje, petrželová nať

Postup

Játra odblaníme, omyjeme a překrájíme na poloviny.

Cibuli oloupeme nakrájíme na čtvrtkolečka, slaninu nadrobno.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme slaninu a společně restujeme do změknutí cibule.

Přidáme játra a za častého míchání opečeme do zatáhnutí.

Okmínujeme, zaprášíme moukou a za stálého míchání ještě chvíli orestujeme.

Vmícháme zbytek koření, protlak a osolíme. Zalijeme vývarem, promícháme a pod pokličkou dusíme do změknutí (asi 10 minut).

Na talíři posypeme posekanou petrželkou. Podáváme s rýží, tarhoňou nebo pečivem.

Draculova játra

Přidáno: 20.9.2015