Drůbeží játra s jablky na kari

Ingredience

400g drůbežích jater, 1 cibule, 2 jablka, 1 lžíce másla, 1 lžíce kari, 2 lžíce bílého vína, sůl, mletý pepř

Postup

Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle, přidáme překrájená drůbeží játra, zprudka opečeme (asi 2-3 minuty). Játra vyjmeme a na zbylém tuku rozdusíme oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájená na plátky, do kterých přidáme kari, zastříkneme bílým vínem, dochutíme solí a pepřem. Když jsou jablka rozdušená, na posledních pár minut přidáme játra a prohřejeme, Podáváme s nasucho opečenými toasty.

Drůbeží játra s jablky na kari

zdroj: Luděk Neužil: Jablečná kuchařka

Přidáno: 15.2.2007