Játra s vejci na žampionech

Ingredience

500 g kuřecích jater, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 200 g žampionů, 4 vejce, sůl, mletý pepř, mletý kmín, pažitka

Postup

Játra odblaníme, opereme, osušíme a nakrájíme na kousky. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony a za stálého míchání smažíme.

Až žampiony trochu zmenší objem, přidáme játra, opepříme, okmínujeme a opékáme do změknutí a zezlátnutí.

Až jsou játra měkká, přilijeme na pánev vejce, osolíme a za častého zamíchání necháme vejce srazit.

Nakonec vmícháme posekanou pažitku.

Podáváme s pečivem.

Játra s vejci na žampionech
Játra s vejci na žampionech

Přidáno: 8.4.2011