Kuřecí játra na česneku

Ingredience

1 kg kuřecích jater, 1-1,5 paličky česneku, sůl, drcený kmín, mletý pepř, 1 velká cibule, 100 ml jemného kečupu, 3 lžíce wocestrové omáčky, olej

Postup

Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátečky.

Na troše oleje necháme zpěnit cibuli. Až trochu změkne, přidáme česnek a mícháme asi půl minuty. Pak do pánve nasypeme játra a za častého míchání ze všech stran prudce opečeme.

Opepříme, okmínujeme, zalijeme kečupem a worcestrovou omáčkou. Promícháme, případně podlijeme troškou vody a za občasného míchání dodusíme doměkka (cca 10 minut). Nakonec podle chuti osolíme.

Podáváme s rýží nebo kuskusem.

Kuřecí játra na česneku
Kuřecí játra na česneku
Kuřecí játra na česneku

Přidáno: 25.8.2013