Kuřecí srdíčka v zelenině

Ingredience

700 g kuřecích srdíček, 1 větší cibule, 2-3 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 3 lžíce oleje, 2 rovné lžíce hladké mouky, 200 ml smetany na vaření, sůl, mletý pepř, 1 lžička sušeného tymiánu, 0,5 lžičky mletého nového koření, 4 bobkové listy

Postup

Srdíčka zbavíme přebytečného tuku a trubic a každé rozpůlíme. Opláchneme je a zalejeme vodou (jen tak aby voda sahala do výše srdíček). Osolíme je, opepříme, přidáme tymián, nové koření, bobkové listy a pod pokličkou uvaříme doměkka (30-40 minut).

Oloupanou cibuli posekáme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme.

Ve větší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej a cibuli usmažíme dožluta.

Přisypeme k ní nastrouhanou zeleninu, promícháme a za občasného zamíchání ji usmažíme do mírného změknutí.

Poprášíme ji moukou a za stálého míchání smažíme dalších 4-5 minut.

Z uvařených srdíček odebereme bobkové listy a srdíčka i s vývarem nalejeme k zelenině.

Přilejeme smetanu, promícháme a všechno společně povaříme 8-10 minut.

Podle chuti dosolíme či dopepříme.

Podáváme s rýží, těstovinami, knedlíkem, ...

Přidáno: 25.5.2019