Čokoládové řezy

Ingredience

těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 2 - 3 lžíce kakaa, hladké mouky tolik aby jí bylo i s kakaem 150 g, 5 lžic oleje
krém: 150 g másla, 30 g hladké mouky, 250 ml mléka, 100 g moučkového cukru, 100 g hořké čokolády
dále: čokoládová poleva, čokoládová rýže

Postup

Bílky s cukrem šleháme dokud nevznikne tuhý sníh. Po jednom postupně vešleháme žloutky a po lžících olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 8 - 10 minut. Necháme vychladnout. Připravíme čokoládový krém. Studený hnědý piškot podélně rozkrojíme na čtvrtiny. Dva pruhy natřeme krémem a na každý položíme jeden suchý pruh. Každý pás potřeme krémem i z boku a shora. Boky obalíme čokoládovou rýží. Dáme vychladit. Po ztuhnutí krému polijeme povrch obou kusů rozpuštěnou (ne horkou) čokoládovou polevou a necháme ztuhnout (případně před ztuhnutím položíme do polevy ozdobu). Než poleva ztuhne úplně, rozkrájíme každý pás na trojúhelníčky. Nakonec dozdobíme krémem (pokud máme, můžeme použít bílý).

Čokoládové řezy
Čokoládové řezy

Přidáno: 22.9.2007