Dortíčky

Ingredience

těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 5 lžic oleje
krém: 250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti
poleva: 70 g ztuženého tuku (modrá Lukana), 140 g moučkového cukru, 2 - 3 lžíce mléka
dále: mleté ořechy, marcipánové nebo jiné ozdoby

Postup

Bílky s cukrem šleháme dokud nevznikne tuhý sníh. Po jednom postupně vešleháme žloutky a po lžících olej. Lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 8 - 10 minut. Necháme vychladnout. Připravíme pudinkový krém. Ze studeného plátu těsta vykrájíme kolečka a po dvou slepujeme krémem. Potřeme i boky a obalíme v mletých ořechách. Povrch dortíčků pokryjeme cukrovou polevou (na jednu dávku dortíčků stačí poloviční dávka polevy) a než ztuhne, položíme do středu ozdobu. Po ztuhnutí polevy ozdobíme kraje krémem.

Dortíčky

Přidáno: 22.9.2007