Meruňkovo-vanilkové řezy
Ingredience
korpus: 6 vajec, 240 g krystalového cukru, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
krém: 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce moučkového cukru, 200 g vanilmixu, 500 ml vody, 4 lžíce rumu
dále: meruňková marmeláda, dvě velké plechovky meruňkového kompotu, 1 pomerančová galaretka, 400 ml vody
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně zašleháme žloutky a olej. Nakonec vařečkou vmícháme přesátou mouku.
Těsto rozetřeme na velký plech vyložený papírem na pečení. Upečeme dorůžova (200°C, cca 8-10 minut).
Vanilmix zalijeme vodou s rumem, ruční metličkou rozšleháme dohladka a necháme ztuhnout.
Máslo s cukrem ušleháme do pěny a po lžících zašleháme vanilmix. Podle chuti dosladíme.
Galaretku rozmícháme ve 400 ml převařené horké (ne vařící) vody a necháme vychladnout.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Z krému vytvoříme pomocí cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou po obvodu vyšší okraj a vnitřek rozdělíme podélně na čtyři pruhy.
Do každého pruhu naskládáme těsně vedle sebe okapané meruňky.
Až začne galaretka želírovat, zalijem jí meruňky na moučníku a celé uložíme ztuhnout do ledničky.
Přidáno: 17.12.2011