Ořechové kornoutky

Ingredience

těsto: 7 bílků, špetka soli, 120 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 100 g mletých ořechů
dále: pěnová hmota do indiánků, čokoládová poleva

Postup

Všechny suroviny na těsto dáme do misky a drátěnou metlou promícháme. Nešlehat! Vznikne husté těsto medové konzistence.
Na plech položíme papír na pečení nebo jinou vhodnou podložku a na ni šablonu (kus lina s vystřiženými otvory).
Do každého otvoru šablony dáme asi půl lžíce těsta a pečlivě rozetřeme k okrajům. Šablonu opatrně stáhneme a položíme na další plech. Pokud mají oválky po sundání šablony roztřepené okraje, prstem nebo stěrkou je zarovnáme.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 250°C a pečeme 4-5 minut. Až začnou okraje růžovět, vypneme troubu, otevřeme, pomocí špachtle vytáhneme jeden oválek a rychle ho stočíme do kornoutku pomocí dřevěného kužílku. Pak vytáhneme další oválek, rychle stočíme a tak pokračujeme se všemi ostatními. Pracujeme co nejrychleji, placičky po vytažní z trouby během několika sekund ztvrdnou a pak už by nešly ohnout do kornoutku. Dokud jsou v troubě neztvrdnou, ale při delším otálení se ty zadní spálí. Takže je třeba mít trochu azbestové ruce. :)
Pak troubu zavřeme, znovu zapneme a až se vyhřeje na 250°C vložíme další plech.
Vychladlé kornoutky plníme pěnovou hmotou nebo libovolným krémem a máčíme v čokoládové polevě.
1 dávka - 48 kornoutků

Ořechové kornoutky
Ořechové kornoutky
Ořechové kornoutky
Ořechové kornoutky
Ořechové kornoutky
Ořechové kornoutky
Ořechové kornoutky
Ořechové kornoutky
Ořechové kornoutky

zdroj: Jarmilka Moravcová

Přidáno: 9.4.2009