Semifreda bez formy

Ingredience

korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 120 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 125 g jogurtového zeesanu, 250 g šťávy z meruňkového kompotu, 1 vanilkový cukr
na ozdobu: 250 ml smetany ke šlehání, kompotované meruňky, čokoládové ozdoby

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté svělé pěny. Zašleháme olej a vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme (200°C, 8-10 minut). Upečený plát vyklopíme na papír na pečení a necháme vychladnout. Pak ho vrátíme na plech (čistý) a vytvoříme kolem ohrádku z alobalu.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do polotuha. Zeesan rozšleháme metličkou se šťávou. Postupně vmícháme smetanu a společně došleháme dotuha. Tuto hmotu rozetřeme na piškotový plát a v ledničce necháme ztuhnout.
Potom vykrajujeme kousky kovovou formičkou, z níž je opatrně vytlačujeme zespodu prsty. Libovolně dozdobíme šlehačkou, ovocem a čokoládou.

Semifreda bez formy
Semifreda bez formy
Semifreda bez formy
Semifreda bez formy
Semifreda bez formy
Semifreda bez formy
Semifreda bez formy
Semifreda bez formy

Za nápad děkuji Jitce z Dortománie

Přidáno: 30.1.2010