Tunel plný chuti

Ingredience

těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 5 lžic vlažné vody, 150 g hladké mouky
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 rubínová galaretka

Postup

Galaretku nasypeme do 400 ml převařené, horké, ale ne vařící vody. Mícháme do úplného rozpuštění a necháme vychladnout (trvá to dlouho, můžeme uspíšit postavením do studené vody a pak do ledničky).

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vešleháme vodu a vařečkou vmícháme prosátou mouku.

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut). Upečený plát stáhneme po vytažení z trouby i s papírem na vál a necháme vychladnout.

Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Z vychladlého piškotu ukrojíme jeden obdélník, kterým vysteleme formu, a druhý menší na přikrytí.

Smetanu ušleháme dotuha. Přidáme téměř ztuhlou galaretku a krátce zašleháme do smetany. Vzniklou pěnou naplníme piškot ve formě, menším kusem přikryjeme, opatrně přitiskneme, můžeme lehce zatížit. Uložíme do ledničky a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) ztuhnout.

Tunel plný chuti
Tunel plný chuti
Tunel plný chuti
Tunel plný chuti
Tunel plný chuti
Tunel plný chuti
Tunel plný chuti

zdroj: www.galaretka.cz

Přidáno: 14.9.2011