Věnečky od Dany
Ingredience
těsto: 250 ml vody, 125 g stelly, 220 g polohrubé mouky, 5-6 vajec (podle velikosti)
krém: 1,5 l plnotučného mléka, 200 g maizeny (nebo gustinu), 1 vanilkový pudink, 200 g krystalového cukru, 500 g másla, 1 rumová tresť
Postup
Vodu s tukem přivedeme k varu. Přisypeme naráz všechnu mouku a vařečkou mícháme (na plotně), dokud nevznikne hladké těsto, které se odděluje od hrnce. Necháme vychladnout a pak po jednom zapracujeme celá vejce.
Těstem naplníme cukrářský pytlík se špičkou a na plech (vymazat máslem nebo vyložit papírem na pečení) nastříkáme věnečky. Upečeme dozlatova (250°C, 10-15 minut, podle velikosti).
Částečně prochladlé věnečky opatrně pilkovým nožem rozkrojíme a naplníme krémem.
Krém: Z mléka, cukru, gustinu a pudinku uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní kousek másla a necháme vychladnout (hrnec můžeme postavit do studené vody).
Změklé máslo ušleháme do pěny, kdo rád sladší krém, může přidat trochu moučkového cukru - není nutné. Do vyšlehaného másla po lžících zašleháme vychladlou kaši a nakonec rumové aroma.
Přidáno: 27.3.2010