Žloutkové řezy

Ingredience

těsto: 350 g hladké mouky, 250 g Hery, 250 ml šlehačky, 3 žloutky, 1 lžíce octa
krém: 1 l mléka, 50 ml rumu, 3 vanilkové pudinky, 5 žloutků, 250 g másla, 200 g moučkového cukru
dále: 300 ml smetany ke šlehání Rama Cremefine, mléčná čokoládová poleva

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto a dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.

Vychlazené těsto rozpůlíme, každou část rozválíme na papíře na pečení na obdélník a i s papírem přesuneme na plech. Propícháme vidličkou a upečeme dorůžova (190°C, 10-15 minut).

V mléce rozkvedláme žloutky a pudinkový prášek, přilijeme rum a uvaříme hustý pudink. Za občasného zamíchání necháme vychladnout.

Máslo s cukrem ušleháme a po lžících zašleháme vlažný pudink.

Krém rozetřeme na jednu upečenou vychladlou placku a přikryjeme druhou.

Horní plát těsta potřeme ušlehanou smetanou a pocákáme čokoládovou polevou.

Dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazené nakrájíme na řezy.

Žloutkové řezy
Žloutkové řezy
Žloutkové řezy
Žloutkové řezy
Žloutkové řezy

zdroj: altaracook.blog.cz

Přidáno: 8.5.2011