Tuňákové brambory

Ingredience

4-6 (podle velikosti) brambor uvařených ve slupce, 1 plechovka drceného tuňáka ve vlastní šťávě (185 g), 1 malá plechovka rajského protlaku (cca 80 g), sůl, čerstvý mletý pepř, pár lístků bazalky, 1 menší cibule, olivový olej

Postup

Na lžíci olivového oleje osmažíme najemno pokrájenou cibuli dozlatova.

Přidáme obsah plechovek s tuňákem i protlakem, promícháme a podle potřeby přilijeme trochu vody tak, aby omáčka nebyla příliš hustá. Osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Odstavíme a vmícháme na kousky natrhané lístky bazalky.

Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.

Dvě jednoporcové zapékací misky vytřeme olejem. Na dno naskládáme menší polovinu brambor a na ně rozložíme omáčku, dvě lžíce omáčky si necháme.

Na omáčku naskláráme zbývající brambory, osolíme, zakápneme olivovým olejem, povrch ozdobíme zbytkem omáčky a dáme do trouby zapéct do zezlátnutí (200°C, asi 20 minut).

Nakonec ozdobíme kouskem cibule, lístkem bazalky a podáváme.

Tuňákové brambory
Tuňákové brambory
Tuňákové brambory
Tuňákové brambory
Tuňákové brambory
Tuňákové brambory

Přidáno: 22.4.2010