Játrové knedlíčky

Ingredience

100 g jater (drůbeží nebo vepřová), 1 vejce, oříšek másla, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, majoránka, strouhanka podle potřeby

Postup

Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme na kousky nakrájená játra a máslo. Rozmixujeme na hladkou hmotu a přelijeme do misky. Osolíme, okořeníme, přidáme rozmačkaný česnek a tolik strouhanky, aby vzniklo těstíčko vhodné konzistence. Počítáme s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak strouhanka nasákne tekutinu.
Když uděláme těstíčko řidší, můžeme ho do polévky protlačit přes struhadlo a budeme mít v polévce játrovou rýži.
Připravíme-li ho hustější, můžeme vymodelovat kuličky, které vhodíme do hotové vařící polévky a chvíli povaříme.

Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky

Přidáno: 2.1.2010