Salát s polníčkem
Ingredience
100 g polníčku, 1 hlávka ledového salátu, půlka červené papriky, 1 menší salátová okurka, hrst cherry rajčátek, 3 krajíčky toastového chleba
zálivka: 70 ml olivového olej, 40 ml bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, 1 stroužek česneku, sušená bazalka
Postup
Nejdříve připravíme zálivku: do skleničky se šroubovacím víčkem nalijeme olej, ocet, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný stroužek česneku a lžičku bazalky. Uzavřeme, dobře protřepeme a uložíme do ledničky.
Do mísy dáme opraný polníček, na kousky nakrájený nebo natrhaný salát, na kostičky nakrájenou papriku.
Okurku zbavíme vodnatého semeníku, také nakrájíme na kostičky a přidáme k ostatní zelenině.
Toustový chléb opečeme v toustovači a nakrájíme na kousky.
Před podáváním zeleninu zalijeme zálivkou a promícháme.
Na talíři či v misce posypeme krutonky z toustového chleba.
podle www.toprecepty.cz
Přidáno: 25.7.2015