Salát ze zelených fazolek

Ingredience

1 sáček mražených fazolových lusků (450 g), 5 cherry rajčátek, hrst čerstvých bazalkových lístků, kousek kozího sýra, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř

Postup

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do vařící vsypeme fazolky. Necháme 1-2 minuty povařit, slijeme do cedníku a důkladně propláchneme studenou vodou. Necháme okapat.

Olej s citronovou šťávou, solí a pepřem vymícháme na hladkou emulzi.

Rajčátka pokrájíme na čtvrtky, sýr na kostičky, bazalku posekáme nadrobno.

Okapané fazolky smícháme s rajčátky, bazalkou a zálivkou. Na talíři posypeme kostičkami sýra.

Přidáno: 22.2.2016