Zelný salát s hořčicí

Ingredience

1 malá hlávka zelí (asi 1 kg), 2 velké cibule
zálivka: 1 vrchovatá lžička soli, 1 rovná lžička mletého pepře, 3 vrchovaté lžičky cukru, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, 4 lžíce oleje, 3 lžíce jablečného octa

Postup

Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli nakrájíme hodně na jemno a smícháme. Do skleničky se šroubovacím uzávěrem dáme všechno na zálivku, uzavřeme a důkladně protřepeme, až se všechny suroviny spojí. Zálivku nalijeme na zelí, důkladně promícháme , případně podle vlastního gusta dochutíme. Necháme aspoň dvě hodiny uležet.

Zelný salát s hořčicí

Přidáno: 27.3.2008